FAUST'07, la festa d’hivern d’Igualada, fou tot un èxit

El passat cap de setmana es van dur a terme a Igualada els actes de les festes de Sant Faust, una festivitat impulsada per l’organització juvenil “La Coll@nada”, amb un èxit notable. La iniciativa pretén dotar Igualada d’un Festa Major d’hivern i ampliar així el calendari de festivitats populars de la ciutat.
Els actes s’iniciaren el dissabte, passades les 8 del vespre, a la plaça Pius XII amb el pregó de la festa, organitzat per la colla del Guettho. El pregó estava centrat en la figura d’un jove, el Faust, que comparava la seva vida amb la amb la del personatge de Faust, essent del tot contraposada. L’espectacle va combinar projeccions, música i interpretació. L’activitat va concentrar més de dos centenars de persones a la plaça Pius XII desafiant el fred.


Tot seguit es donà pas a una botifarrada popular que ajudà a passar l’estona, organitzada per la colla Can Cri, gràcies també a una envestida de grans dimensions que feia la funció de “calefacció”.

Tot seguit, amb temperatures al voltant dels 0º, fou el torn de l’esperada “Fura del Faust, un joc de nit pels carrers més cèntrics d’Igualada, organitzada per les colles del Lakul i la Quadrilla. Es composaren 6 grups, identificats cada un d’ells amb un tapacolls de color diferent. Tot seguit, la figura del Faust va fer entrada a la plaça, que va ser l’autèntic dinamitzador del joc. Els jocs es succeïren per les places Pius XII ,la plaça de l’Ajuntament , plaça de la Creu, Rambla i plaça de Cal Font i consistiren en una cursa de relleus, apilament de caixes, estirar la corda, un eslàlom per mostrar l’habilitat de beure en porró,... entre d’altres. Aquest seguit de proves van ser de gran espectacularitat i sempre en mol bon ambient i civisme. Com a fet anecdòtic i notori , cal destacar el nou record d’Igualada d’apilar caixes per sota. En aquesta prova totes les colles anaven superant els registres fins arribar a l’espectacular pila de 37 caixes de més de 7 metres i mig d’alçada realitzada per grup “La que està caient” (nom molt apropiat per la prova).
El joc va comptar amb uns cent cinquanta participants, majoritàriament joves, acompanyats de dues envestides mòbils. Després d’un final molt ajustat, s’imposà la colla dels “blaus” i es va fer l’entrega de premis a la plaça de Cal Font, a més d’un petit mos per tothom. Durant la prova es presentà la Faustina, la dolça beguda que acompanyà la festa.
El diumenge el matí es va celebrar una participada cercavila amb nombrosos grups de cultura popular de la ciutat que van voler col·laborar activament, com és el cas els Diables d’Igualada (amb el drac de la ciutat), el grup de percussions Protons, Els petits diables d’Igualada i el Pixapólvora amb els seus tabals, del Bisbalet acompanyat pels gegantons, els capgrossos estrenats aquest any i els seu nombrós grup de gralles i tabals, l’associació Dessota fen ballar els gegants de Sant Ignasi, els grallers de Gallarda i tancant la cercavila els grallers d’Igualada amb una gran varietat i riquesa musical. Aquesta acte va ser organitzat i coordinat pel grup Mal de cap que encapçalava la cercavila i amb aquest acte donava per tancada la celebració del seu cinquè aniversari.
Des de l’organització es va fer el màxim per respectar les activitats que en aquell moment s’estaven desenvolupant durant el recorregut i els establiments comercials i agrair la paciència de l’agrupació Sardanista i Xarxa per les incomoditats ocasionades.
El recorregut es va iniciar a la Plaça Pius XII i segui per la Rambla fins a la plaça de Cal Font, on es va fer una parada i exhibició de tots els grups, la cercavila va acabar al parc de l’Enxub, on s’hi celebrà una macarronada popular, organitzada per la colla de les Mosses. Amb un bon ambient, unes dues-centes persones van gaudir d’uns bons macarrons.Els actes es clogueren amb un animat “cara o què?” musical, a càrrec de la colla de Ca La Iaia, que va posar punt i final a la festa.

Val a dir que aquesta iniciativa popular de la Coll@nada ha tingut una bona acollida i s’espera en els propers anys consolidar-la amb la implicació de les diferents colles de cultura popular de la ciutat, amb les persones que fan possible la festa major a l’estiu així com de l’ajuntament igualadí. Val a dir que des de l’organització agraïm la participació i col·laboració de totes les persones, colles i associacions que han fet possible la festa i volem remarcar que durant tot el cap de setmana diverses entitats igualadines han mostrat la seva simpatia per la iniciativa i han mostrat un interès per a poder participar en properes edicions.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Llarga vida a Sant Faust, salut i a pel segon any.

Daniel García Peris ha dit...

Us he afegit al llistat d'enllaços de blocs i blocaires del Penedès que podeu trobar a http://www.danielgarciaperis.cat/2008/01/12/la-penedesfera-llistat-de-blocs-i-blocaires-del-penedes.

Us agrairia que per a difondre i augmentar aquesta llista de la Penedesfera feu un link del vostre bloc cap a aquest llistat.

El llistat de blocs de la Penedesfera ja té més de 100 blocs agregats i ha arribat el moment que passi de ser només una llista per a convertir-se en una veritable comunitat. El proper dissabte 16 de febrer farem a Gelida la reunió constituent de la xarxa de blocaires del Penedès. Us convidem a venir i participar-hi. Teniu més informació a http://www.danielgarciaperis.cat/2008/02/07/reunio-de-la-penedesfera.

Us agrairíem que difonguessiu la notícia el màxim possible a fi que blocaires que potser no són encara al llistat poguessin conèixer i sumar-se al projecte.

Gràcies!



Estadisticas y contadores web gratis
Estadisticas Gratis